About

Denne bloggen vil omhandler min veg fra sofagris til turrytter på landeveien i klasse 40+. Etter 6 måneder i sofaen og vekt som truet med å etablere seg på 3-sifret meldte jeg meg i 2009 på Kristiansand-Hovden (Color Line Setesdalen Tour) på 210 km. Med 2 måneder til start hadde jeg fokus på mengde og trente annenhver dag, og annenhver gang hardt. Første treningstur snudde jeg etter 10 km da rygget verkte. Andre tur ble på 30 km (snudde etter 15 km), og distansen økte fort. Lengste treningtur i forkant var på 6 timer og distansen var inne. Første gang på Kristiansand-Hovden gikk unna på 6 timer og 37 minutt (31,7 km/t i snitt).

Jeg fortsatte å sykle men synes fremgangen stagnerte på høsten 2009, og begynte da med mer struktur på treningen med fokus på sone 4 og mye 4×4 økter. 

Som far til to små gutter og i full jobb har jeg begrenset med tid til trening. Derfor må mesteparten av den treningen jeg gjør nødvendigvis bli hard for å få best mulig effekt. I 2010 hadde jeg ca. 5 timer i uka i snitt med sykkeltrening og 1 time i uka med annen trening (hovedsaklig styrketrening og volleyball).

Kort fortalt er min treningsfilosofi å trene så mye hardt som kroppen tåler og deretter fylle på med rolig trening når jeg har tid.
På sommeren mest mulig på racer og på vinteren blir det mest trening på rulle hjemme og på ergometersykkel/tredemølle på treningssenter.

Av hardtrening sverger jeg stort sett til 4×4 og annen sone 4 trening (jeg forholder meg til olympiatoppens soneinndeling). Andre intervaller kjøres for variasjonens skyld. I tillegg kjører jeg Rulletouren på maks i vinterhalvåret.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *